Nu kan jeg se min datter igen

Onsdag, 9. december 2015
af Greta Johannsen Foto: Henrik Bjerg
Vibeke Pedersen ved Herning mistede pludselig synet på det ene øje. Det måtte hun lære at leve med, sagde lægerne - men så hørte hun om en akupunktør i Skive.

”Det er bare ærgerligt, men du må lære at leve med det.” Sådan var beskeden til Vibeke Pedersen, da hun afsluttede behandlingerne hos øjenlægen på Aarhus Universitetshospital i maj i år. Hvordan kan man lære at leve med, at man fra den ene dag til den anden pludselig ikke kan se med det højre øje, og at man bestemt ikke skal regne med, at det bliver bedre? Vibeke er 30 år, gift med Kim og mor til Klara på 1½ år, og hun arbejder som ergoterapeut. Hun havde fået diagnosen AMD (også kaldet åreforkalkning) – en øjensygdom, der for det meste rammer ældre mennesker – og oveni en nethindebetændelse på det samme øje, som måske kunne smitte det raske venstre øje. Hvis det skete, ville hun være næsten blind. Sådan var det i maj i år. Nu ser det fuldkommen anderledes ud. Vibeke har fået 75 procent syn på det dårlige øje, betændelsen er væk, og Vibeke er stort set fri for sin migræne, som hun har haft i mange år. Alt sammen fordi hun bestemte sig for, at hun ville prøve en anderledes behandling. Læs også om Børge der fik en blodprop

Næsten blind

Da Vibeke var 7 år, havde hun minus 12 på begge øjne. Da hun voksede til, fik hun samtidig migræne to-tre gange om året. Migrænen kom og gik, men pludselig en dag kunne det lade sig gøre at operere for nærsynethed. Det blev en helt ny verden for Vibeke, da hun for otte år siden blev opereret og pludselig kunne se almindeligt.

Akupunktur

Læs flere gode råd mod hovedpine