Akupunktur hjalp efter blodprop

Mandag, 26. april 2010
af Redaktion
Børge Pedersen måtte i en alder af 64 år igennem en bypassoperation, og kort efter fik han fem blodpropper i hjernen. Men med akupunktur kom han helt på benene igen
 Foto: Lars Holm
Foto: Lars Holm

Børge Pedersen på 69 år har sat sig godt til rette i den ene af stuens to lænestole. Hans højre ben har han smækket op over det venstre. En stilling, Børge aldrig troede, han skulle sidde i igen.

Fik bypassoperation
For fire år siden var Børge og hans kone Birgit, 59, ude at gå, da Børge pludselig måtte sætte sig på en bænk. - Jeg kunne se, den var helt galt, siger Birgit. De kom hjem og fik ringet til lægen, som fik overbevist Børge om, at det var meget vigtigt, han tog en tur på sygehuset. Børges hjerte slog ikke længere optimalt, så det blev første dag i en periode fyldt med angst, nervøsitet og håb. Børge fik en bypassoperation, som forløb godt og bagefter havde han det godt.

BØRGES AKUPUNKTØR

Kristian Petersen er 60 år og har sin egen klinik i Løgstrup og bruger også aku-tryk. Det er akupunktur uden nåle, hvor man med fingrene trykker på de såkaldte akupunkturpunkter.
Kristian kan kontaktes på tlf. 86 64 21 28 eller via mail

Fem blodpropper i hjernen
Men efter halvanden måned med fint helbred og højt humør bukkede Børge under igen. - Vi skulle ud og gå en tur, da jeg fandt Børge siddende nede på vores trappe. Han så mærkelig ud, og da jeg så, hvordan hans mund trak nedad, for jeg op til telefonen, fortæller Birgit. Og ganske rigtigt var Børge igen ramt af en af livets uforudsigeligheder: en blodprop. Eller rettere fem blodpropper i hjernen. - Dér blev jeg godt nok meget nervøs, fortæller Birgit. Men heldigvis slap Børge mirakuløst med meget få men.

Forbavset over akupunktur
- Jeg slap egentlig med et tungt ben, som jeg slæbte af sted, siger Børge, hvis ben ikke kunne bøjes. Birgit foreslog hendes akupunktør, men det sagde Børge umiddelbart nej til. Indtil han en dag sad i venteværelset og ventede på Birgit, og akupunktøren stak hovedet ud og tilbød at hjælpe.
- Efter den første behandling, som varede en time, kunne jeg pludselig sætte mig ind i bilen helt uden problemer. Jeg forstod det overhovedet ikke selv og sad bare og stirrede forbavset ud i luften, siger Børge, som nu ved, at akupunkturnåle kan gøre mirakler.

Af Jannie Øberg

Læs også:
Efter blodprop: Jeg ville hjælpe andre
Far fik en blodprop i hjernen