Sigurd Barrett skriver Danmarkshistorie

Mandag, 10. oktober 2016
af Johan Isbrand, Foto: Morten Mejnecke
Den netop udgivne historiebog, cd, lp og sangbog foruden et korhæfte og et brætspil er blot en del af "Sigurds Danmarkshistorie" - entertaineren Sigurd Barretts største projekt til dato.
Sigurd Barrett har taget hul på sit største projekt nogensinde, "Sigurds Danmarkshistorie", med historiebog, sangbog, korhæfte, cd, lp, brætspil og meget mere. Johan Isbrand fra Familie Journal har talt med ham.

Hvad er du optaget af lige nu?

– At præsentere mit projekt om Danmarkshistorien for folk. I mine øjne er det en vigtig sag. Vi har så mange historier, og vi bliver historieløse, hvis ikke vi interesserer os for dem, der var her før os. Jeg bliver jævnligt inviteret til at holde foredrag og sang­aftener i kirker, og her fortæller jeg også om de ting, der betyder noget for mig, nemlig vores tro, kultur og identitet. Det er spændende at undersøge, hvem vi er som folk. Og unge mennesker må hjertens gerne få øjnene op for, at vi danskere har vores helt egen historie. Så jeg håber selvfølgelig, at projektet får et liv ude på skolerne, ligesom ”Sigurd fortæller Bibelhistorier” eksempelvis har fået. Jeg hørte for nylig om en lærer, der havde spurgt sine små elever, hvem der havde skrevet Biblen, og en af børnene havde rakt hånden op og svaret: ”Det har Sigurd.”

Læs om den jyske popkonge Helge Engelbrecht her.

Hvad er det bedste ved dit job?

– At møde børn og forældre, der fortæller, at de synger mine sange i bilen og hjemme i sofaen, og at børnene møder dem i skoler og børnehaver. Og så er det selvfølgelig skønt at komme ud at optræde og opleve, at det, jeg laver, skaber glæde.

Og det værste?

– Transporten. Jeg har nået en alder, hvor jeg synes, det er lidt hårdt at køre fire timer ud og fire timer hjem for at kunne spille i 40 minutter. Men køreturene har også sine fordele: Jeg hører nogle gode radioprogrammer og får af og til endda skrevet en sang.

I 2010 fulgte vi Sigurd på turné med "bibelhistorierne". Læs om det her.

I Familie Journal nummer 41, der kan købes i kioskerne fra den 10. til den 16. oktober 2016, kan du ydermere læse om, hvad Sigurd laver med sine æbler fra haven, om hans største, nylige kulturoplevelse og om, hvad han ville være, hvis han ikke var blevet entertainer.