Silja Okking er taget på lejrtur i sommerlandet

Lørdag, 9. juli 2016
af Johan Isbrand, Foto: Jacob Ljørring
DR's traditionsrige børneprogram "Sommer Summarum" er på vej landet rundt med sommmerlejr som det gennemgående tema og Silja Okking fra DR Ramasjang og Bubber fra DR Ultra som værtspar. Vi fangede Silja til en snak undervejs.
Silja Okking, vært på DR Ramasjang, er sammen med Bubber fra DR Ultra draget på tur i hele Danmark med børneprogrammet "Sommer Summarum" og under temaet sommerlejr.

Hvad er du optaget af lige nu?

– ”Sommer Summarum”, som jeg er vært på for første gang. Jeg har tidligere medvirket i Cirkus Summarum, hvor vi jo kun møder publikum før og efter forestillingen. Her har vi konstant kontakt med børnene og interviewer dem hele tiden, og de er som bekendt dejligt uforudsigelige. Alt kan ske. I den situation er det fedt at have Bubber ved min side. Han har en solid erfaring at trække på, og jeg så ham selv på tv som barn. Vi har en god kemi, og jeg håber, jeg kan lære en hel masse. Jeg vil i hvert fald suge til mig.

Hvad er det bedste ved dit job?

– Selve det at være i selskab med børn. Lige siden jeg var 17-18 år, har jeg faktisk haft med børn at gøre som blandt andet pædagogmedhjælper. Og da jeg var til audition som vært, gik det i høj grad ud på, at jeg skulle vise, jeg kunne tale med børn. Jeg har også lavet sange til flere programmer, så faktisk er mit arbejde et, hvor jeg får lov til at bruge alt det, jeg er bedst til.

Kom med på en ægte spejderlejr her.

Og det værste?

– Uforudsigeligheden er skøn, men den kan også være noget af det værste. Når seerne for eksempel går glip af nogle af de fine momenter, jeg har med børnene, fordi kameraet ikke har været tændt, eller når ellers livlige børn pludselig lukker ned. Mit første børneprogram nogensinde hed ”Mit kæledyr”, men da børn og dyr er cirka lige svære at styre, gik det ofte skævt. Det gav mange dejlige, ægte grin fra børnene. Men det er svært at arbejde med jordegern, der stikker af, marsvin, der skider, eller hunde, der ikke gider noget som helst.

I Familie Journal nummer 28, der kan købes i butikkerne fra den 11. til den 17. juli 2016, kan du blandt andet læse, hvordan Silja slapper af, og om hendes hang til nørderi.

Mød en anden af børnenes heltinder, Sofie Linde, her.