Kom med på en ægte spejderlejr

Mandag, 4. juli 2016
af Jannie Lykke Øberg - Opdateret af Caroline Grønne Wigdal Foto: Michael Bo Rasmussen
Spejderlejren har eksisteret så længe, vi kan huske. Her er alle velkomne – så længe de har spejderuniformen på.

Lugten af bål kæler for næseborene, selv om det kun er morgen, og solen står højt på himlen. Med blafrende kornmarker som publikum nærmer vi os pladsen, hvor Dannebrog netop er blevet sunget til vejrs, og dagens perler bliver uddelt til de 130 spejdere, der er samlet fra nær og fjern til en uge med grønne uniformer, kampråb, sammenhold og højt humør. Men også disciplin, respekt og læring.

Læs også: Petrine er en superstudent

Spejdere i alle størrelser

– Det bedste ved at være på spejderlejr er at sidde omkring bålet om aftenen. Så snakker vi og rister skumfiduser. Det er så hyggeligt, siger Cecilie. – Og at her er plads til alle. De bedste venskaber er helt sikkert dem, vi har fået som spejdere, supplerer 21-årige Emil Marqversen, der er med som spejderleder. På spejderlejren i Strandby er alle aldre repræsenteret. Yngste lille spejder er Anton på bare 8 måneder. Han har selvfølgelig sin mor med, der også er spejder, og faktisk også resten af familien. Næsten da. Når han bliver lidt ældre, skal han bo i kæmpetelt med alle Musene, som er de 3-6-årige. Ved fjerde klassetrin kan musebanden skiftes ud med en rigtig patrulje, og så må tiden vise, om han ligesom sin mor er spejder for livet.

Læs også: Millionær på bistand: Hjem til Danmark

Også plads til grin

Spejderlejren i Strandby lever op til alle forventninger. Hver patrulje har bygget sin egen lejr med indgang med særlige kendetegn, eget køkken, bålplads og et telt selvfølgelig. Og det er ikke kun på pladsen, at der skal være orden på sagerne. Hygiejne er også vigtigt på denne spejderlejr. For på klokkeslag tramper spejderlederne til hver deres lejr, hvor patruljerne står i række. Uniformer bliver tjekket, negle – og tænder. Er der orden i teltet og skrald på plads? Er der taget ordentlig højde for brandfarer, og bliver der passet godt på græsset? En lille smule militaristisk, men efter vurderingen summer pladsen igen af glade råb og høje grin.

Læs også: Birgitte er vild med motorcykler og pistoler

Læs hele historien i Familie Journal, som er på gaden mandag den 4. juli.

  • ​Mød den yngste spejder
  • Bliv klogere på perleløbet
  • Kan spejdere være dovne?