Skuespil er ren leg for Ellen Hillingsø

Søndag, 28. august 2016
af Johan Isbrand, Foto: Morten Mejnecke
Fra den 1. september kan Ellen Hillingsø nydes på biograflærredet som elskerinden Sonja i Sofie Stougaards trekantsdrama "Kærlighed og andre katastrofer". Familie Journal har talt med hende.
Ellen Hillingsø spiller elskerinden Sonja over for ægteparret Lars Ranthe og Christine Albeck Børge i Sofie Stougaards filmdrama "Kærlighed og andre katastrofer". Familie Journal har talt med hende.

Hvad er du optaget af lige nu?

– At give interview om min aktuelle filmrolle. Sofie Stougaard har kæmpet hårdt for filmen, som er lavet uden konventionel støtte og optaget over et par år, sideløbende med at vi alle har haft gang i andre projekter. Jeg er imponeret over hendes gåpåmod og meget glad for, at det er lykkedes.

Hvad kan du fortælle om din rolle som Sonja?

– Jeg skulle oprindelig have spillet hovedrollen som Rosa, men var faktisk endnu gladere for at få den langt vildere rolle som elskerinden. Hun er lidt tosset og egenrådig, og da vi filmede, prøvede jeg bevidst at gøre hende så uforudsigelig, at man ikke kunne regne hendes næste træk ud.

Paw Henriksen spiller også med i "Kærlighed og andre katastrofer". Læs om ham her.

Hvad er det bedste ved dit job?

– Fællesskabet. At en flok mennesker mødes og skal fortælle en historie sammen. Og så legen i det. Skuespil er jo ren leg. Ligesom når vi som børn klædte os ud og var enten prinsesser eller noget helt andet.

Og det værste?

– Tidspunkterne. Jeg elsker at spille teater, men især da mine børn var små, var det et afsavn ikke at kunne putte dem. Der skulle nogle gode, lange ferier til som modvægt.

Læs om skuespilleren Josephine Park fra "Arvingerne" her.

I Familie Journal nummer 34, der kan købes fra den 29. august til den 4. september 2016, kan du ydermere blandt andet høre om Ellens hund og hendes bedste barndomsoplevelse.