Paw Henriksen mødte kæresten tilfældigt på gaden

Lørdag, 16. april 2016
af Johan Isbrand, Foto: Morten Mejnecke
Paw Henriksen kan fra på torsdag opleves på biograflærredet i dramaet "Der kommer en dag" sammen med Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl og mange flere. Vi mødte ham til en lille snak om hans liv og arbejde.
Skuespiller Paw Henriksen er aktuel i filmen "Der kommer en dag" sammen med Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl og Lars Ranthe.

Hvad er du optaget af lige nu?

– Jeg er lige kommet hjem fra Sverige, hvor vi har indspillet julefilmen ”Familien Jul 2”. Nu kan jeg se frem til en god, lang sommerferie, men herefter har jeg hele fire teaterforestillinger i træk, der kommer til at optage mig frem til juni 2017. Sådan er en skuespillers liv. Der er stille og travle perioder, og en skuespilleruddannelse er ikke ensbetydende med, at der er nye opgaver uafbrudt.

Mød Paws skuespillerkollega Jesper Lohmann her.

Hvad er det bedste ved dit job?

– Selve arbejdet med at dykke ned i en rolle, give den liv og få en forestilling til at hænge sammen. Og så mødet med kollegerne. Man har en intens tid sammen, mens en opgave står på. Når det er overstået, er det til gengæld overstået, og der kan gå lang tid, før man igen har noget med hinanden at gøre.

Og det værste?

– Usikkerheden. At en skuespiller aldrig er garanteret arbejde.

Hvad er dit bedste råd til et ungt menneske, der vil være skuespiller?

– Jeg plejer at sige, at jeg ikke vil anbefale det. Det lyder måske sært, men det er en hård branche, og det er skidt for ens selvtillid at have taget uddannelsen og så ikke få chancen for at vise, hvad man dur til. Hvis ønsket er stort nok, og det virkelig er det, man vil, skal man på den anden side nok selv finde ud af at gøre noget ved sagen.

Camilla Miehe-Renard er tilbage på skærmen. Læs om hende her.

Hvad gør du, når du skal slappe helt af?

– Hvis det handler om at koble helt af, ser jeg fjernsyn. Ellers dyrker jeg sport og motion. Det giver mig energi. Jeg cykler og løber meget, jeg styrketræner, og så har jeg altid været bidt af boksning. Det er dog besværligt i lange perioder, fordi man er afhængig at bestemte træningstider. Men til næste år skal jeg sjovt nok medvirke i forestillingen ”Mig og Tyson”, og jeg er blevet spurgt, netop fordi jeg kan bokse. Thomas Bo Larsen og jeg er i øvrigt ambassadører for SABU, Sjællands Amatør BokseUnion.

Hvordan mødte du din kæreste, Frederikke?

– Helt tilfældigt på gaden. Jeg var ude at køre med min gamle kollega Søren Byder, og vi skulle bruge noget ild, så vi fandt nogle, der stod og røg, og Frederikke var en af dem. Jeg fik ikke bare ild af hende, men også hendes telefonnummer. Og da vi kørte derfra, råbte Søren højt ud ad bildøren: ”Det er hende, du bliver gift og får børn med!” Og det er jeg i dag overbevist om, at han havde helt ret i, selv om vi endnu ikke hverken er gift eller har fået børn.

I Familie Journal nummer 16, der ligger i kioskerne fra den 18. til den 24. april 2016, kan du ydermere læse, hvad Paws hemmelige talent er.

Læs interviewet med James Sampson, der for tiden turnerer med Cirkus Arena.