Thomas Warberg på løbeture og spidskål

Mandag, 12. september 2016
af Johan Isbrand, Foto: Morten Mejnecke
Den 15. september indleder hylesjove Thomas Warberg sin Danmarksturné med titlen Warberg Comedy Tour ´16. Familie Journal fik i den anledning en snak med komikeren.
Thomas Warberg går på Danmarksturné med Warberg Comedy Tour ´16, og Familie Journal har i den anledning haft en snak med komikeren.

Hvad er du optaget af lige nu?

– Jeg er simpelthen gået i træningslejr op til min turné. Under mit første soloshow sidste år erfarede jeg, hvor fysisk hårdt det var at være ene mand på scenen i op til halvanden time. Det var som at løbe marathon hver aften. Jeg var træt, stresset og havde ondt både i halsen og andre steder. Og jeg var overfølsom. Hvis jeg blev tilbudt et stykke franskbrød, kunne jeg finde på at reagere med et anklagende ”Hvad mener du med det?” Så ud over løbeture står den nu også på sund kost. Jeg drikker masser af vand og spiser mandler, avocadoer og sågar spidskål-tacos, hvor tacoskallen er erstattet af et spidskålblad. Og min kæreste laver smoothies til mig. Jeg har aldrig i mit liv spist så sundt som nu.

Hvad er det bedste ved dit job?

– Af og til når man derhen, hvor ens optræden minder om de sidste ti minutter af en fodboldkamp: Boldene flyver til højre og venstre, og alle har glemt, hvad taktik er. Publikum er aktivt med i det, og pludselig ser man på sit ur og opdager, at man er gået en halv time over tiden. Sådan et forløb kan ikke genfortælles. Og selv om jeg øver mig i at få det til at ske hver gang, er det umuligt at styre. Det er som at køre i bil ned ad bakke og have sluppet både rat og pedaler.

Henrik Koefoed kan også fremkalde grin og smil hos publikum. Læs om ham her.

I Familie Journal nummer 37, der ligger i kioskerne fra den 12. til den 18. september, kan du ydermere læse om tilskuere, der ødelægger festen, filosofien bag komikerens egen klub, Warberg Comedy Club, og det bedste karriereråd, Thomas nogensinde har fået.

Læs her om det musikalske festfyrværkeri Lars Love Louise