Vægttab: Jackie har tabt 52 kilo

Fredag, 25. august 2017
Greta Johannsen
Jackie Hansen er både hørehæmmet og næsten blind. I mange år var han også stærkt overvægtig - men til sidst viste det sig, at han også havde en jernvilje til at opnå et stort vægttab. Læs om Jackie, der er en af vores mange "Årets Tabere".
Jackie har opnået et stort vægttab

Vægttab var sidste chance

Den 30. juli 2015 tog Jackie Hansen et billede af sig selv og tvang sig til at se på det. Han vejede 119 kilo, han var 26 år, og han følte ikke, at der var et liv og en fremtid for ham. Han hadede sin krop, og han hadede sit liv.

Den dag besluttede han, at der simpelt hen ikke var nogen anden mulighed. Hvis han ville leve videre, måtte han gøre noget ved det.

Siden har han ikke set sig tilbage. På to år har han tabt 52 kilo ved kostomlægning, kalorietælning og masser af gåture og senere motion. I dag er Jackie Hansen fra Maribo en flot fyr, men det vigtigste er, at han har lært at holde af sig selv undervejs.

Læs også om en anden 'Årets Taber', der har opnået stort vægttab

En lille tyk dreng

– Da de endelig fandt ud af, at jeg ikke havde noget sprog, fordi jeg ikke kunne høre, blev jeg flyttet til en børnehave for døve børn i Ringsted. Senere kom jeg i en specialskole for døve børn, men i fritiden havde jeg ingen venner. De andre børn boede jo ikke lige i nabolaget. Jeg husker det, som om jeg var en lille tyk, ensom dreng, der altid var hjemme, da jeg var lille.

Depression

Først da han kom på efterskole blev han en populær dreng. Andre kunne lide ham, og han fandt ud af, at det også kunne være sjovt at være sammen med jævnaldrende.

Nu skulle han ikke længere stå ved siden af og vente på at blive inviteret ind i kredsen af andre unge. Det var et lykkeligt år, og da han kom hjem, ville han flytte hjemmefra.

Læs også om Eva der tog en stor beslutning

Aldrig mere fed

Det, der reddede ham, var faktisk, at han fik et job som telemarketingsassistent i 2011– og han var god til det. Han elskede sit job, men der var stadig alt for meget af ham. Pizza og masser af øl i weekenderne gør ikke noget godt for nogen.

Jackie gjorde da også masser af forsøg på at tabe sig. Undervejs slap han af med lykkepillerne, men kiloene hang ved – indtil den sommerdag i juli 2015.

– Jeg tog billedet, så jeg kunne huske mig selv på, at jeg aldrig mere ville se sådan ud. Jeg fortalte det kun til en nær veninde, der selv havde prøvet at tabe sig, og hun blev en helt uvurderlig støtte for mig. Fra den dag begyndte jeg at spise sundt, som jeg jo godt vidste, jeg skulle. Jeg begyndte at træne, og jeg blev nok også lidt fanatisk, for jeg talte kalorier i alt.

Motion havde aldrig sagt mig noget før, men nu begyndte jeg at gå, og målet var 10.000 skridt om dagen. Og det holdt jeg, selv om det betød, at jeg måtte gå en omvej på fem kilometer for at komme ned til stationen.

Endelig glad

Jackie tabte sig 50 kilo på 55 uger alene ved kostomlægning og motion. Han er blevet en flot, slank fyr på 66 kilo, men han er også blevet et lykkeligere menneske undervejs.

Han er næsten blind, men alligevel deltager han i motionsløb, løber en tur hver dag, kører med tog og lever et liv som alle andre voksne mennesker uden handicap.