Vi elsker hunde

Mandag, 3. april 2017
Greta Johannsen
Ægteparret Knudsen i Holstebro har adopteret en af de 61 hunde, der blevmishandlet i Randers, og nu er Sofus en glad og næsten normal hund.
Sofus er vistnok en mellemting af en King Charles Cavalier og en puddel. Han ercirka 5 måneder gammel og en af de hvalpe, der var i flokken af 61 vanrøgtede hunde, som Dansk Dyreværn opdagede i Randers. Læs også om Anny der er gået i hundene - Vi er glade for ham, og det går stærkt fremad. Sofus, som hed Bjørn på internatet,er kvik og lærenem fortæller Helle Knudsen, 65, der går hjemme på efterløn. Hendes mand Villy Knudsen, 72, der er pensionist og tidligere pladesmed var lidt mere betænkelig. - Min kone er glad for dyr, og det er jeg også, selv om jeg synes, vi måske er ved at være for gamle.

Til hunde-eksamen

De har i forvejen en lille hanhund på 9 år, Cody, der er en Chihuahua. Da de hørte om de vanrøgtede hunde, pressede Helle på for at få en. Helst Sofus, fordi han er en hvalp. De ansøgte og blev vurderet af dyreinternatet. - Det er vigtigt for os, at ejerne passer til dyrene og ikke omvendt. Vi vil meget nødig give hundene endnu et nederlag, hvis de nye ejere ikke magter opgaven og leverer hundene tilbage, fortæller Kent Karlsen, der driver Dyrenes Beskyttelsesinternat i Brande sammen med sin kone Birgit Karlsen. - Hundene kræver speciel omsorg, tid og et godt tag på dyr. Mange af dem er dårligt socialiserede og endnu ikke renlige og mangler grundlæggende tillid til sig selv og deres omverden. Så der skal lægges store kræfter i, at få hundene til at fungere godt og give dem et ordentligt liv, understreger han. Læs også om en særlig hundemor

Sover i sengen

Den første nat var Sofus urolig, men nu sover han igennem. Han er endnu ikke helt renlig og spiser konstant, så han på enkelt uge har taget mere end et kilo på og nu vejer 3,2 kilo. Sofus har stadig lidt øjenbetændelse og kan endnu ikke gå alt for lange ture på fliser og asfalt, da hans trædepuder er meget bløde, fordi han kun har været vant til at gå indendørs i sit eget og de andre hundes afføring. Men han får børstet tænder og har fundet det perfekte, trygge sted at sove. - Ja da, selvfølgelig får de lov at ligge i sengen hos os. De får lige vasket numse og pistol først, jeg vil ikke have snask med i sengen, griner Helle.

Mere modig

Sofus skal stadig vænne sig til trafik men er tryg ved andre børn og voksne. Og nu erhan ovenikøbet begyndt at blive lidt fræk. - Når han bider, niver jeg ham i øret, så går han over til Villy, siger Helle. Begge hunde trives fint sammen, og Sofus har vundet sin egen plads hos ægteparret Knudsen. - Ham kunne vi slet ikke undvære, slutter Helle.