Vores datter er gladere nu

Torsdag, 9. juni 2016
Af Mary Steengaard, foto: Finn John Carlsson
Sofie havde store problemer at slås med, men så fandt hendes mor, Tina Jensen, er god løsning.

Når nu man er 5 år og har sin egen dagsorden, der siger, at det er lidt for uoverskueligt at gå til for eksempel gymnastik eller nogle af de mange andre aktiviteter, børn bliver tilbudt i dagens Danmark, så er det heldigt, at man har en mor med øjnene åbne for alternative muligheder.

Og når man samtidig har meget uro i sig og har lidt svært ved at koncentrere sig, så er det utroligt gunstigt, at lige nøjagtig den udfordring, ens mor finder til én, viser sig at være den helt rigtige vej mod både ro, koncentration og stor glæde.

Svært at fungere

Så heldig er Sofie, der fik lov til at starte i rideterapi hos Vibeke Haarbye-Pedersen i Viby Sj.

Læs også om Pernille, der fik livet tilbage af sin hest

– Sofie har altid haft nogle udfordringer med at fungere i større sammenhæng, fortæller Tine Jensen, der gerne sammen med sin mand en gang om ugen tager turen fra Amager til Viby, for at hendes datter kan få sin elskede ridetur.

Store fremskridt

Siden første ”behandling” for mere end et år siden er der sket store fremskridt med Sofie.

– Da vi kom allerførste gang, havde Sofie aldrig mødt endsige siddet på en hest før, og vi var meget spændte. Hun havde ingen fornemmelse for, at det er et meget stort dyr, der rent faktisk kunne komme til at gøre hende noget, men Vibeke inddrog hende fra starten på en meget tryg måde i det specielle hesteunivers.

Vibeke fortæller, at det handler om små skridt.

Faldt af i starten

- Sofie er kommet så langt i sin ridning, at hun får lov til at blive trukket ud på vejen og ned til den nærliggende skov.

Læs også om Malene, hvis liv er en dans med heste

– Vi har en bestemt tur, hvor vi laver øvelser med både krop og vejrtrækning, og Sofie bliver mere og mere modig, fortæller Vibeke.

Både mor og far er godt tilfredse.

– I starten var Sofie ved at falde af, når hesten drejede, ja, hun faldt faktisk af en enkelt gang, men nu har hun fået en rigtig god balance, og det bedste af det hele er, at vi har fået en meget glad og mere rolige pige!