Opskrifter

Brød med æbler og valnødder

Søndag, 7. januar 2018af Christine Bille Nielsen, Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Lækkert brød med durummel, fuldkornsmel, honning, æbler og valnødder.

Ingredienser til brød med æbler og valnødder

(1 stort brød)

25 g gær
2½ dl lunkent vand
1½ tsk. salt
1 dl yoghurt
2 spsk. honning
150 g durummel
150 g fuldkornsmel
150-200 g hvedemel
1 rødt sødt æble
75 g valnødder

Alternativ til brød med æbler og valnødder: Bondebrød

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, yoghurt, honning, durummel, fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt og tilsæt mere mel, til dejen er smidig og lige akkurat kan slippe fingrene eller ælteskålen, hvis du bruger røremaskine. Skær æblet i små tern på ca. 1 x 1 cm og hak valnødderne groft. Ælt æbler og nødder i dejen. Lad den hæve tildækket og lunt i 1 time. Slå dejen sammen, form den til et brød og kom den i en stor smurt brødform. Lad brødet hæve i endnu 40 min. Bag brødet ved 200° i ca. 40 min. Vend det forsigtigt ud af formen og lad det køle af på en bagerist.
Brødet er velegnet til ost og ristet til morgenmad.