Opskrifter

Det hurtige, gode grove

Lørdag, 31. december 2011af Redaktion
Hvis det er surdejen, der afholder nogen fra at bage rugbrød selv, kan dette brød varmt anbefales – det er lige til at gå til

60 g skårne rugkerner
1 dl vand
4½ dl kærnemælk
½ dl honning
60 g fuldkornsspelt
200 g sigtemel
35 g hvedeklid
90 g groft rugmel
50 g solsikkefrø
1 tsk. salt
2½ tsk. natron

Kog rugkernerne med vandet i 10 min. og lad dem afkøle. Rør resten af ingredienserne i de afkølede kerner og rør dejen godt sammen. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform og bag rugbrødet nederst i ovnen ved 175° i 1¼ time. Pak det varme rugbrød ind i et fugtigt klæde og lad det afkøle.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Mormorbrød
Sprøde urtebrød
Krydret tyndbrød

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...








Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop