Sprøde urtebrød

Dejlige, sprøde hapser i utide som snacks til suppe og ost. Sesamfrø og birkes rulles ind i dejen, så hænger de bedre fast
Af
af Redaktion

(Ca. 30 stk.)

25 g gær
2½ dl lunt vand
1 tsk. sukker
1 tsk. urtesalt
1 dl revet ost, mellemstærk
150 g groft rugmel
Ca. 250 g stenkværnet hvedemel el. pizzamel
2 spsk. friskhakket timian
1 spsk. friskhakket rosmarin

Pynt
2-3 spsk. sesamfrø
3 spsk. birkes

Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt pizzamel tilbage i begyndelsen og ælt dejen smidig med mere mel. Dejen må gerne være temmelig blød, den skal hvile 10 min., så rugmelet kan kvælde ud og suge væden. Læg dejen på et meldrysset bord og del den i 4 portioner. Rul hver portion tyndt ud i et rektangel. Prik dejen med en gaffel. Drys sesamfrø og birkes over og rul dem i dejen med kagerullen. Skær dejen i 3-4 cm brede stykker og læg dem på plade med bagepapir. Bag dem på midterrillen ved 200° i ca. 8 min. Læg brødene på bagerist og lad dem køle af.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Krydret tyndbrød
Grissini
Grove speltflutes

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.