Opskrifter

Fødselsdagsboller

Søndag, 25. januar 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Fødselsdagsboller du selv nemt kan bage med rosiner eller chokolade

Opskrift på fødselsdagsboller

(15 stk.)

140 g smør
25 g gær
3 dl sødmælk
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 æg
1 tsk. kardemomme
600 g mel
30 g mørk chokolade
30 g rosiner

Pensles med 1 sammenpisket æg

Sådan bager du fødselsdagsboller

Smelt smørret og rør gæren ud i mælken. Tilsæt smør, salt sukker, æg og kardemomme og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve i køleskabet natten over.

Vend dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge under et fugtigt klæde i en time.

Hak chokoladen groft og del dejen i tre. Ælt chokoladen i den ene portion, rosinerne i den anden portion og lad den sidste være uden fyld.

Form hver dejportion til 5 boller, sæt dem på en plade med
bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min.

Pensl bollerne med æg og bag dem ved 190° i 20 min.

Flere opskrifter på bagværk i galleriet:

Masser af godt brød