Ingredienser til frokostboller med havregryn
(40 stk.)
100 g havregryn
1 l vand
100 g smør
100 g gær
2 dl vand
1½ spsk. salt
1 spsk. citronsaft
1½ kg hvedemel
Æg til pensling
Fremgangsmåde
Hæld 1 l kogende vand over havregrynene, tilsæt smørret og lad det blive lunkent. Rør gæren ud i vandet, rør den i havregrynsblandingen sammen med salt, citronsaft og mel og ælt dejen godt sammen. Form dejen til boller og stil dem til hævning på en plade med bagepapir i 60 min. Pensl med æg, drys med havregryn og bag dem ved 200° i 25 min.
Bageopskrift: Rosa Appel
Find flere opskrifter her...
Karens koldhævede boller
Grovbrød
Flere opskrifter på bagværk i galleriet:
Masser af godt brød










Stort, krydret landbrød
Et dejligt, krydret madbrød, som kan bruges på en buffet
Find opskriften her...






Valnøddebrød med porter
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
Find opskriften her...




















Speltboller med yoghurt
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Find opskriften her...


Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lækkert og smagfuldt italiensk madbrød, der er et godt alternativ til de traditionelle flutes
Find opskriften her...


Æbleboller med tranebær
Bollerne holder sig lækre saftige i flere dage pga. de revne æbler
Find opskriften her...






Boller fra fryseren
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves
Find opskriften her...


Godmorgenbrød
Et superlækkert brød der holder sig frisk i flere dage viklet i et rent viskestykke
Find opskriften her...

