Nemt grovbrød med masser af frø og kerner
Her får du opskriften på et sundt grovbrød, der er fyldt med både solsikkekerner, sesamfrø og græskarkerner. Opskriften er til 3 grovbrød.
Af
af Aase Dotterud

2 t og 30 min
3 stk
Grovbrød
3 dl havregryn
2 dl hvedekerner
1 l kogende vand
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
1 dl hvedekim
5 dl mælk eller vand
3 spsk. sukker
50 g gær
3 spsk. olie
2 dl bygmel
3 dl grovmel, grahams- el. rugmel
3 tsk. salt
13-15 dl hvedemel
Fremgangsmåde
- Hæld det kogende vand over havregryn og hvedekerner, lad det stå ca. 20 min.
- Hæld den kolde mælk eller vand i og rør gæren ud i blandingen.
- Kom de øvrige ingredienser i, gem lidt af hvedemelet og ælt til en smidig dej, der knapt slipper skålen. Kom evt. det sidste mel i efter behov.
- Ælt dejen i ca. 10 min., gerne i køkkenmaskine.
- Dæk skålen til med plastfolie og lad dejen hæve lunt i ca. 1 time.
- Ælt dejen igennem, inden den tages ud på et olieret bord.
- Kom olie på hænderne, form 3 brød og læg dem i smurte brødforme.
- Lad brødene efterhæve ca. 35-40 min.
- Bag dem på nederste rille ved 200º i ca. 45 min. De er færdigbagte, når de lyder hule, når du banker på dem.

Hjemmebag
Pull-apart brød med hvidløg og ost

Hjemmebag