Opskrifter

Grovboller med kerner

Lørdag, 25. oktober 2014af Allover Press. Foto: Jacob Ljørring.Foto: Jacob Ljørring.
Bag disse lækre grovboller med rug-, spelt- og hvedemel samt masser af kerner - gode til morgenbordet.

Ingredienser til grovboller med kerner:

(ca. 20 stk.)

1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
5 dl skummetmælk
50 g gær
½ dl solsikkeolie
2 spsk. honning
2 tsk. salt
½ dl hørfrø
2 dl groft rugmel
3 dl groft speltmel
6 dl hvedemel

Pynt:
Græskarkerner og solsikkekerner

Opgrader dine grovboller, lav dem med flødeost. Opskrift HER

Fremgangsmåde:

Rist solsikke- og græskarkerner på en varm og tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af. Rør gæren
ud i den lune mælk og rør olie, honning, salt og hørfrø i. Bland rugmel, speltmel og hvedemel og rør det i
mælken, tilsæt de ristede kerner og ælt, til dejen er smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og form den til ca. 20 boller. Pensl dem med vand og dyp dem i hakkede græskar og solsikkekerner.
Sæt bollerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 min. Bag bollerne midt i ovnen ved 250° i ca. 6 min. og lad dem køle af på en rist.