Opskrifter

Koldthævet hvedebrød

Fredag, 26. juli 2013af Redaktionen
Hvedebrødet passer godt til en grøn salat

Ingredienser til koldthævet hvedebrød

6 dl koldt vand
1 dl yoghurt
1 spsk. flydende honning
15 g gær

1 spsk. groft storflaget salt (havsalt a la Maldon)
650 g groftmalet speltmel
150 g hvedemel


Fremgangsmåde til koldthævet hvedebrød

Dag 1:
Rør vand, yoghurt, honning, gær og salt sammen i en køkkenmaskine eller i en skål. Tilsæt speltmelet, mens du rører, og fortsæt med at røre i 10 min. Kom 1 dl af hvedemelet i og lad dejen hvile natten over i køleskabet, dækket med plastfilm.

Dag 2:
Hæld mere mel i skålen og fold det rundt uden at ælte det ind i dejen. Drys lidt mel på bordet og hæld dejen herud. Form to aflange mindre brød og læg dem på bagepapir.

Tænd for ovnen på 230º og lad bagepladen blive i ovnen, så den bliver gloende varm. Træk bagepapiret over på pladen og bag brødene i ca. 25 min., til det lyder hult, når du banker på bunden.

Brødene kan fryses.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Grovbrød
Tunsalat med koriander og bagte tomater


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop