Ingredienser til kringle
25 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk. sukker
200 g smør
300 g mel
Fyld
100 g smør
75 g sukker
1 tsk. kanel
65 g marcipan
Pensling
Æg til pensling
2 spsk. mandelsplitter
2 spsk. perlesukker
Fremgangsmåde til kringle
Rør gæren ud i mælken og rør æg og sukker i. Hak smørret i melet, rør mælkeblandingen i og saml dejen. Rul dejen ud mellem to stk. meldrysset bagepapir til en firkant på 20 x 40 cm og fjern det ene lag bagepapir. Rør smør, sukker og kanel sammen og smør det på dejen. Riv marcipanen og fordel den i en stribe på langs ad dejen. Fold dejens ender og de to langsider ind over marcipanen, læg den på en plade med bagepapir og lad den hæve i 20 min. Pensl med æg, drys med mandelsplitter og perlesukker og bag kringlen ved 200° i 20 min.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Flere lækre småkager
Skønne småkager




Nøddepleskner
Sprøde kager helt uden mel, men med masser af nødder, der holder sammen på dejen
Find opskriften her...














Klejner og pebernødder
Klassisk julebag, der vækker glæde hos store og små
Find opskrifterne her...

















