Ingredienser til langtidshævet speltbrød
(4 små brød)
10 g gær
1 spsk. groft salt
5 dl koldt vand
1 dl kærnemælk eller tykmælk
1 spsk. olie
600 g speltmel
Ca. 200 g hvedemel
Sådan gør du
Kom gær, salt, vand, surmælk, olie og speltmel i en skål og ælt det i 15 min., gerne på maskine, til dejen er lang og sej. Ælt halvdelen af hvedemelet i dejen, ælt den godt igennem og lad den hæve i køleskabet natten over. Dejen skal være meget flydende - men sej. Tænd ovnen på 225° og lad en bageplade blive i ovnen. Drys bord og hænder med mel, hæld dejen ud på bordet, fold den i tre lag og ælt. Gentag uden æltning 2-3 gange og skær dejen i 4 mindre brød, der nu har fine mellag. Læg brødene på bagepapir og træk det over på den den varme plade fra ovnen. Sæt en lille skål med kogende vand i ovnen og bag brødene i 20-25 min. Skru ned, hvis de bliver for mørke. Brødene kan fryses, mens de er lune.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Rugkiks fra Læsø
Julesandwich
Masser af godt brød
Find opskrifter på groft brød, lyst brød og skønne boller - her er lidt for enhver smag
Masser af godt brød










Stort, krydret landbrød
Et dejligt, krydret madbrød, som kan bruges på en buffet
Find opskriften her...






Valnøddebrød med porter
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
Find opskriften her...




















Speltboller med yoghurt
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Find opskriften her...


Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lækkert og smagfuldt italiensk madbrød, der er et godt alternativ til de traditionelle flutes
Find opskriften her...


Æbleboller med tranebær
Bollerne holder sig lækre saftige i flere dage pga. de revne æbler
Find opskriften her...






Boller fra fryseren
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves
Find opskriften her...


Godmorgenbrød
Et superlækkert brød der holder sig frisk i flere dage viklet i et rent viskestykke
Find opskriften her...

