Rugkiks fra Læsø

Kiksene, der kan holde længe i en luftæt dåse, er gode til ost
Af
af Redaktion

Ingredienser til rugkiks

(40 stk.)

250 g rugmel
25 g flormelis
1-1½ dl koldt vand
¼ tsk. hjortetaksalt
70 g smør

Sådan gør du
Rør mel, flormelis, hjortetaksalt og vand sammen til en sej dej. Rul den ud på bagepapir, læg smørret i midten i tykke skiver og fold dejsiderne ind over. Bank dejrullen flad og rul ud. Fold dejen i tre igen og rul ud, gentag et par gange. Rul ud til en 3 mm tyk plade, skær kiksene ud og prik dem med en gaffel. Bag kiksene ved 190° i 12-15 min.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også...
Julesandwich
Juleboller


Masser af godt brød

Find opskrifter på groft brød, lyst brød og skønne boller - her er lidt for enhver smag

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.