Opskrifter

Årets nytårsmenu 2016 - dessert: Nytårskage med bærcreme og hvid chokolade

Mandag, 28. december 2015af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
En skøn nytårsmenu skal rundes af med en festlig kage - her får du opskriften på en lækker nytårskage med bærcreme og hvid chokolade.

(6 pers.)

Det skal du bruge til nytårskage med bærcreme og hvid chokolade til årets nytårsmenu

Kagebund:
3 æggehvider
300 g marcipan
1 spsk. kakao
Skovbærcreme:
300 g skovbær
2 bl. husblas
2 dl piskefløde
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
3 tsk. vaniljesukker
200 g hvid chokolade
Guldstøv

Prøv også:

Nytårsmenu - forret: Gratineret kongekrabbe

Nytårsmenu - hovedret: Dyreryg med pommes Anna

Sådan laver du nytårskage med bærcreme og hvid chokolade til årets nytårsmenu

Pisk æggehviderne stive, riv marcipanen og vend den i sammen med kakao.
Fordel massen på en plade med bagepapir i 3 mm’s tykkelse og bag den ved 175° i 15 min.
Læg et fugtigt viskestykke over den varme bund og lad den køle af.
Beklæd en skål på 22 cm i diameter med film, udstik en cirkel på 22 cm af kagebunden og beklæd skålen med resten af kagebunden.
Udblød husblassen og giv bærrene et opkog.
Blend bærrene let, rør husblassen i og lad det køle lidt.
Pisk fløden til skum, rør bær, mascarpone, flormelis og vaniljesukker sammen og vend flødeskummet i.
Kom skovbærcremen i den kagebeklædte skål, læg kagebunden over og stil den på køl i mindst 3 timer.
Smelt chokoladen over vandbad, vend kagen ud af skålen og overtræk den med chokolade og drys med guldstøv.

Prøv også: Bag din egen kransekage til nytår - her får du en opskrift på kransekage med nougat