Opskrifter

Æbledessert

Fredag, 27. september 2013af Redaktion
Hvis der er noget, der kendetegner dansk frugt, er det æbler. Byd dine gæster på den elegante æbledessert.

Ingredienser til æbledessert

(4 pers.)

5 store æbler
1 dl vand
150 g sukker
1 usprøjtet citron
3 blade husblas
4 dl skyr eller yoghurt
40 g sukker
Korn af ½ vaniljestang
2 æggehvider
100 g sukker
2 spsk. kakaonibs
8 kviste mynte



Fremgangsmåde til æbledessert

Skræl 4 af æblerne, udkern dem og skær dem i både. Kom dem i en gryde med vand og sukker og damp dem møre under låg. Tilsæt saften af 1 citron (gem skallen, den skal rives) og frys mosen til en sorbet under omrøring.

Udblød husblas i koldt vand. Smelt over vandbad og rør det grundigt ud i skyren, mens du pisker. Kom citronskal, sukker og vaniljekorn i. Lad fromagen stivne i køleskab nogle timer.

Pisk æggehvider med sukker, tilsat ad to-tre omgange, tut marengsmassen op på bageplade og bag små marengs ved 100º i 1 time.

Anret desserten med skefulde af sorbet, fromage og marengs. Drys kakaonibsene på fromagen og pynt med små kugler af rødkindet æble (fra det sidste æble) og blade af mynte.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Pærer belle Helene
Citronfromage



Er du også vild med is?

Er du også vild med flødeis, yoghurtis, islagkager, sorbet m.m.? Du kan sagtens lave det selv!
Få masser af opskrifter på hjemmelavet is her >>



Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop