Opskrifter

Æblesnitter med ingefær og havtorn

Søndag, 3. november 2019Af Cecilie Svensson. Foto: Stine Christiansen/Skovdalnordic.comFoto: Stine Christiansen/Skovdalnordic.com
Mangler du en lækker søndagskage? Så skal du prøve æblesnitter med ingefær og havtorn. Æblesnitterne har en perfekt balance mellem det søde og det syrlige, der gør snitterne friske. Få opskriften her.

Ingredienser til æblesnitter med ingefær og havtorn:

(12 stk.)

Syltetøj:

  • 300 g danske æbler
  • ½ dl æblemost
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • 100 g frosne eller friske havtorn
  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker

Prøv også: Ingefærkage

Mørdej:

  • 400 g hvedemel
  • 40 g kokosmel
  • 160 g sukker eller flormelis
  • 250 g koldt smør
  • 2 æg

Glasur:

  • 2 dl flormelis
  • 2-3 spsk. æblemost
  • Evt. lidt kogt vand
  • 1 knivspids stødt ingefær

Prøv også: Æblesnitter

Fremgangsmåde:

Syltetøj: Skær æblerne i tern, og kom dem i en kasserolle sammen med æblemost, ingefær og havtorn. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og tilsæt korn og stang. Lad blandingen simre ½ time, til æblerne er helt udkogte. Hæld sukkeret i, og rør jævnligt i blandingen, til sukkeret er opløst. Lad syltetøjet småkoge i 5-10 minutter, til det begynder at tykne let. Det vil variere lidt, alt efter hvor vandede æblerne er. Tag gryden af varmen, kassér vaniljestangen, hæld syltetøjet i en dyb tallerken, og stil det køligt, evt. udenfor, imens du laver mørdejen.

Se også: Connis æbletærte

Mørdej: Bland mel, kokosmel og sukker, og riv det kolde smør i blandingen på den grove side af et rivejern. Rør smør og de øvrige ingredienser godt sammen, og tilsæt 1 æg. Ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet. Del dejen i 2 lige store kugler, og rul hver kugle ud til et rektangel på ca. 25 x 30 cm imellem 2 stykker bagepapir. Læg begge lag mørdej i køleskabet i mindst ½ time. Træk bagepapiret af den ene mørdejsfirkant, og læg den med bagepapiret nedad på en bradepande. Fordel syltetøjet jævnt på dejen, så laget er ca. ½ cm tykt, men lad kanterne på mørdejen være fri. Rør det andet æg sammen, og pensl kanterne med det. Placér den anden mørdejsfirkant ovenpå, og luk siderne ved at trykke dem let sammen, så der ikke siver for meget syltetøj ud under bagningen. Bag pladerne i ovnen ved 200° i ca. 15-18 minutter, indtil mørdejen er let gylden. Hvis mørdejen er boblet og hævet op under bagningen, kan du lægge en bradepande med noget tungt oven på den i ca. 5 minutter, efter at den er taget ud af ovnen og er kølet let af. Det gør overfladen fin og glat og gør det nemmere at fordele glasuren.

Glasur: Rør ingredienserne sammen, og hæld glasuren over den afkølede kage. Når glasuren har sat sig og er tørret let i overfladen, kan du skære snitter ud i den ønskede størrelse.

Se også: Ingefærkage med pærer