Opskrifter

After Eight roulade

Lørdag, 24. april 2010af Redaktion
Lækker kage uden mel, med de kendte pebermyntechokolader

(8-10 pers. - en kage uden mel)
1 time + 20 min. i ovnen

Dej
60 g mørk chokolade
2 spsk. varmt vand
9 æg delt i blommer og hvider
2½ dl sukker
1 dl kakao

Fyld
2 pasteuriserede æggehvider
1 dl sukker
150 g usaltet smør
½-1 tsk. pebermynteolie el. -ekstrakt

Pynt
100 g mørk chokolade
100 g After Eight + 6 skiver til pynt
2 spsk. usaltet smør
50 g flormelis
Lidt kogende vand


Smelt chokoladen med vand ved lav varme. Pisk blommerne med halvdelen af sukkeret, til det er tykt. Rør sigtet kakao i sammen med smeltet chokolade og pisk hviderne meget stive og seje med resten af sukkeret og fold det i massen. Hældes ud i en 30 x 40 cm form, foldet af bagepapir, og bag ved 180° i 20 min., til det er svampeagtigt. Rulles med bagepapir, til det er afkølet. Æggehvider og sukker piskes, røres glat med smør og smages til med pebermynte. Smøres i kagen, der rulles igen og overtrækkes med en blanding af smeltet chokolade, After Eight, smør, flormelis og lidt kogende vand. Når det er halvstørknet, skæres de sidste After Eight i halve og stikkes i kagen. Holdes kold, til den skal spises.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen



10 superlækre chokoladekager - find din favorit

Flere kager...
Chokoladekage med jordbær i sirup
Nemme blåbærkager
Radiokage