Opskrift på amerikansk æblekage
(8-10 stk.)
125 g smør
180 g sukker
3 æg
2 æbler
2 tsk. kanel
180 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Creme:
250 g flødeost
90 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æble
Er du mere til æblemuffins?
![]() |
Bag lækre muffins med æbler |
![]() |
Prøv også de fine kopkager |
Fremgangsmåde til æblekagen
Rør smør og sukker til en let og luftig masse. Rør æggene i et ad gangen. Riv æblerne groft og kom dem
i æggemassen. Bland mel, kanel og bagepulver og rør det i æggemassen. Kom dejen i en smurt springform
på ca. 22 cm i diameter. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 40 min. Afkøl kagen. Rør ingredienserne
til cremen sammen og fordel den over kagen. Pynt kagen med smalle æblebåde lige inden serveringen.
TIP: Dryp æblebådene med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.