Opskrifter

Bærsalat med myntepesto

Tirsdag, 5. oktober 2010af Redaktion
Frisk dessert med bær og krydderurter

(6 pers.)

250 g jordbær
250 g blåbær
250 g hindbær
250 g brombær
2 spsk. rørsukker
1 stort bdt. mynte
10 blade basilikum (kan udelades)
Saft af 3 limefrugter
Skal af 1 usprøjtet limefrugt
3 spsk. rørsukker

Kom bladene fra mynten i en morter. Det giver en helt anden god og grødet konsistens med en morter end med en blender. En minihakker kan til nød gå, da den som regel laver grovere puré. Mort bladene med sukkeret og lidt af den revne limeskal. Tilsæt evt. basilikum, og når det er grødet, en smule af den pressede saft, til konsistensen er jævn. Juster med mere saft. Skyl de bær, der har behov, og skær evt. nogle af dem i mindre stykker. Drys med sukker og vend halvdelen af myntepestoen i. Lad den trække i 1 time og anret med mere myntepesto og evt. lidt vaniljeis.
Bærrene kan varieres efter, hvad der er i sæson.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Milles bærsymfoni
Myntecreme med hindbær
Limesorbet