Opskrifter

Banoffee pie

Fredag, 11. april 2014af Redaktionen
Banoffee pie er en engelsk dessertkage med, som navnet antyder, bananer, fløde og karamel lavet af kondenseret mælk, dulce de leche.

Ingredienser til Banoffee pie

(6 pers.)

Bund
100 g mørk chokolade
100 g Digestive kiks
50 g sirup

Fyld
3 bananer
400 g dulce de leche (Dulce de leche er kondenseret mælk, der er kogt ind til karamel)

Top
2½ dl piskefløde
Chokolade til pynt

Fremgangsmåde til Banoffee pie

Tegn bunden af en springform op på bagepapir, klip den ud og læg den i en springform. Hak chokoladen fint, blend den med kiks og sirup til en jævn grød, som fordeles i formen. Stil dejen på køl i 30 min. Varm dulce de lechen op i en gryde, til den er som en halvfast karamel. Skær bananerne i skiver og læg dem på kagebunden. Kom den let afkølede dulce de leche karamel over. Pisk fløden til skum og top den over kagen. Hak chokoladen og drys den over kagen.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Påskekage
Påsketærte med chokolade



Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop