Opskrifter

Blåbær-mascarponekage med mandelbund

Søndag, 21. august 2011af Redaktion
Spises med frisk frugt, eller bare som den er, til dessert eller til kagebord

(10 pers.)

4 æggehvider
200 g sukker
200 g mandler
500 g blåbær
4 æggeblommer
50 g sukker
Kornene af 1 vaniljestang
1 bæger (250 g) mascarpone
1 spsk. hvedemel

Pisk æggehviderne stive.
Pisk sukkeret i af 3 omgange og fold blendede mandler i.
Kommes i en 25 cm i diameter stor springform foret med bagepapir og bages ved 200° i 20 min. Afkøl.
Skyl og evt. nip blåbærrene. Læg dem på kagen. Pisk æggeblommer meget luftige med sukker og vaniljekorn - det tager ca. 10 min.
Pisk mascarpone i og drys mel over, så det også piskes godt rundt. Kom cremen over bærrene og bag i 35 min. ved 180°.
Spises med frisk frugt, eller bare som den er, til dessert eller til kagebord.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

DEKORATIVE KAGER

Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop

Find flere opskrifter her...
Blåbærtærter med marcipan
Rabarber-mandelkager
Valnødderoulade med hindbærfyld







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop