Valnødderoulade med hindbærfyld
(8 pers.)
5 æg
100 g sukker
60 g hvedemel
60 g blendede valnødder
60 g grofthakkede valnødder
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljeekstrakt
Fyld
2½ dl piskefløde
400 g hindbær
50 g sukker
Kornene af 1 vaniljestang
Pisk æggene med sukker i 10 min. til en meget luftig dej.
Sigt mel over og fold i sammen med valnøddeblend, vaniljeekstrakt og bagepulver. Fold hakkede valnødder i dejen. Kom det ud i en 22 x 31 cm foldet bagepapirform. Bag ved 180° i 10-12 min.
Vend ud på sukkerdrysset bagepapir og rul straks bunden om bagepapiret, som var det fyldet.
Pisk fløden til skum og smag til med sukker og vaniljekorn. Vend hindbærrene i skummet - nogle af dem kan moses let, så det danner marmorering. Rul bunden ud igen, smør fyldet på, rul sammen igen og stil koldt.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
DEKORATIVE KAGER
Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Sommerlagkage med kirsebær
Haste boller med hvis chokolade
Solskinskager
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)