Opskrifter

Canellee

Lørdag, 8. december 2012af Redaktion
Fransk julegodte

Ingredienser til canellee

(12 stk.)

2½ dl sødmælk
1 vaniljestang
1 æg
1 æggeblomme
125 g flormelis
25 g smeltet smør
2 korn groft salt
1 spsk. mørk rom
50 g hvedemel
40 g smør til pensling af formene
Evt. 1 tsk. stødt kardemomme

Tilbehør
Canellee-forme eller andre metalforme

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Kog mælk og den flækkede vaniljestang. Pisk vaniljekornene ud i mælken. Afkøl mælken og fjern vaniljestangen. Pisk æg, æggeblomme og flormelis sammen til en luftig masse. Tilsæt smeltet smør, salt og rom og rør rundt. Rør den afkølede vaniljemælk i. Tilsæt sigtet hvedemel og rør rundt. Stil dejen i køleskabet mindst 1 time og gerne til næste dag. Pensel formene grundigt med smør. Fyld formene 2/3 op med dej og bag dem ved 160° i 1-1½ time. Vend kagerne ud af formene, når de kommer ud af ovnen. Kagerne falder en smule sammen og smager bedst, når de er helt nybagte, selv om de også kan spises dagen efter.

Tip: Kom kardemomme eller revet, usprøjtet citronskal i dejen.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Fine december-gaver

Skal du lave pakkekalender? Eller vil du gerne give værtinden en fin, hjemmelavet gave? Her får du en masse gode bud på hjemmelavede gaver - både de strikkede og de spiselige - og lidt af de købte.