Ingredienser til cheesecake med karamel
(6-8 pers.)
Bund
100 g kiks med chokoladeglasur
og karamel
80 g digestive
70 g smør
Fyld
4 blade husblas
2 pasteuriserede æg
140 g sukker
3 dl kvark
250 g mascarpone el. flødeost naturel
1½ dl Baileys
½ dl piskefløde
Top
2 dl varm, stærk kaffe
3 blade husblas
2 tsk. sukker
Pynt
Små chokoladehjerter
Vild med cheesecake? Her får du 8 lækre opskrifter
Fremgangsmåde til cheesecake med karamel
Smelt smørret. Knus kiksene i en foodprocessor eller blender og rør dem med smørret. Tryk blandingen ned i beklædt eller smurt springform på ca. 24 cm i diameter. Sæt formen i køleskabet, til bunden har sat sig.
Fyld: Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min. Pisk imens æg og sukker til en luftig æggesnaps. Rør kvark, mascarpone og Baileys sammen til en glat masse. Smelt den udblødte husblas i ½ dl vand over svag varme og rør den i ostemassen under konstant omrøring. Rør æggemassen og den let piskede fløde i ostemassen.
Fordel ostemassen over bunden og sæt den i køleskabet i 3-4 timer, til ostemassen er stivnet.
Top: Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min. Rør sukkeret ud i kaffen, vrid husblassen og rør den ud i kaffen. Afkøl kaffen, inden den fordeles forsigtigt på toppen af kagen og pyntes med chokoladehjerterne.
Sæt kagen i køleskabet, til kaffetoppen er stivnet.
Smart bageudstyr fra Familie Journals webshop
![]() |
![]() |
![]() |
Køb hjerteformen her >>
Lav din egen hjerte-cheesecake Din pris: 149 kr. |
Køb springformen her >>
Den perfekte springform til Din pris: 269 kr. |
Køb dejskraberen her >>
Få al dejen med med den Din pris: 49 kr. |