Opskrifter

Cheesecake med risalamande

Fredag, 20. december 2019Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Kombiner to skønne desserter i én - cheesecake med risalamande. Lad julestemningen sprede sig og servér den skønne kage til familie eller venner. Få opskriften på cheesecake med risalamande her.

Ingredienser til cheesecake med risalamande:

(14 pers.)

Kiksebund:

  • 300 g Bastogne-kiks
  • 150 g smør

Prøv også: Risalamande - 3 cremede opskrifter

Risalamande-fyld:

  • 650 g risengrød ca. 5 dl
  • 130 g flødeost naturel
  • 6 blade husblas
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 100 g mandler

Kirsebærgelé:

  • 4 blade husblas
  • 5 dl kirsebærsauce

Udstyr: Mindst 5 cm høj bageform, f.eks. en firkantet bageramme på 34 x 53 cm.

Prøv også: Riskage med kirsebærgelé

Fremgangsmåde:

Kiksebund:

Knus kiksene. Smelt smør, og rør det med kikseblandingen. Fór en bageform med kageplast eller husholdningsfilm, og tryk kiksemassen ud i formen. Sæt på køl i mindst en time.

Risalamande-fyld:

Bland risengrød og flødeost i en gryde, og varm det op. Tag gryden fra varmen, inden det koger. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Knug husblassen fri for overskydende væske, og rør den i grøden. Tilsæt sukker og korn fra vaniljestangen, og rør godt rundt. Lad grøden køle af. Pisk fløde til skum. Smut og hak mandlerne groft. Vend flødeskum og mandler i grødblandingen, når den er lillefingervarm. Rør moussen til en ensartet konsistens, og fordel den over kiksebunden. Lad det hvile køligt i mindst 2 timer.

Prøv også: Pistaciejuletræ

Kirsebærgelé:

Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Lun kirsebærsaucen i en kasserolle, og mos bærrene let med en gaffel. Tag gryden af blusset, tilsæt udblødt husblas, og rør det godt rundt. Lad geléen køle af, til den er lidt varmere end stuetemperatur, og hæld den så over kagen. Dæk kagen, stil den i køleskabet, og lad den gerne stå og sætte sig natten over.tip

Du skal i gang i god tid, for den her risalamande-cheesecake skal hvile køligt flere gange undervejs. Til gengæld er den nem at lave, og smagen er værd at vente på.

Prøv også: 2 søde julekager