Opskrifter

Chokoladekage med flydende kerne

Onsdag, 6. april 2011af Redaktion
En rigtig chokoladebombe

Flydende kerne
100 g mørk chokolade
1/3 dl piskefløde
Evt. 1 spsk. fintrevet, frisk ingefær

Kagedej
200 g mørk chokolade
100 g smør
25 g mandler
100 g hvedemel
5 æg
50 g flormelis
6 store muffinsforme af silikone

Pynt
2 spsk. flormelis

Tilbehør
3 appelsiner

Flydende kerne:
Hak chokoladen. Bring fløden i kog i en kasserolle. Sluk for blusset og lad chokoladen smelte i fløden uden at røre i den. Tilsæt evt. ingefær. Lad chokoladefløden stå i 10 min. og pisk den derefter med en elpisker til en cremet konsistens. Hvis den stadig er meget flydende, kan den afkøles lidt i køleskabet og derefter piskes til en mere fast chokoladecreme. Form chokoladecremen til 6 kugler med 2 teskeer. Læg dem på et lille fad med bagepapir. Stil fadet i fryseren, mens du laver dejen.
Kagedej: Hak chokoladen og lad den smelte sammen med smørret i en varmefast skål over vandbad. Hak mandlerne meget fint i en blender/minihakker eller med en kniv (de skal ikke smuttes). Bland de finthakkede mandler med melet. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne med en elpisker - drys flormelissen i under piskningen og pisk videre, til hviderne er helt stive. Lad den smeltede chokolade-smørblanding køle lidt af og rør lidt i den med en ske. Rør ca. 1/3 af de stiftpiskede æggehvider i chokoladen, så du får en jævn masse. Vend derefter forsigtigt resten af æggehvidemassen i uden at røre for meget. Vend mel i med let hånd og vend til sidst æggeblommerne i. Dejen skal være jævn og meget luftig.
Fyld muffinsformene ¾ op med dej. Tryk en frossen kugle flydende kerne ned i midten af hver kage. Fordel resten af kagedejen i formene, så de frosne kugler dækkes helt. Stil kagerne i fryseren i mindst 3 timer, til de er gennemfrosne.
Servering: Ca. ½ time inden kagerne skal serveres, tages de direkte fra fryseren og bages i ovnen ved 220° varmluft i 15 min. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem stå i formene i 10 min., før du forsigtigt tager dem ud. Pynt med sigtet flormelis.
Server kagerne med appelsiner skåret i tynde fileter.

Bageopskrift: Christine Bille Nielsen


Find fristende opskrifter på chokoladekager her...

Find flere opskrifter her...
Is-fragilité
Trippelchokoladekage
Choko-surprise med marcipan




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop