Chokoladekage med pære og pistacie
(12 stykker)
150 g smeltet smør
5 pærer
3 spsk.
Amarettolikør
1 dl sødmælk
250 g hvedemel
150 g sukker
50 g blendede mandler
1½ tsk. bagepulver
3 æg
75 g usaltede afskallede pistacienødder
100 g mørk chokolade
Lidt flormelis
Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær dem i tern. Bland dem med Amaretto og mælk. Bland melet med sukker, mandler og bagepulver og pisk æggeblommer, smør og væden fra pærerne sammen. Bland det tørre med det våde og bland pærer og pistacier i. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtig i. Kommes i en bagepapirforet form (ca. 25 x 35 cm) og bages ved 180° i 35 min. Tages ud, og der trækkes striber af smeltet chokolade over og drysses med sigtet flormelis.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen