Det skal du bruge til Chokoladetærte med mørk chokolade:
Tærtebund:
50 g mandelmel
150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør
1 æggeblomme
Fyld:
300 g mørk chokolade
25 g smør
75 g flormelis
2½ dl piskefløde
3 æg
Prøv også: Pierres chokoladetærte med is
Pynt:
2 spsk. kakao
1 æske orangebuer
Tilbehør:
Flødeskum
Sådan laver du tærtebunden
Bland mandelmel, hvedelmel og flormelis.
Skær smørret i små tern og smuldr det i melet.
Saml dejen med æggeblommen.
Tryk dejen ud i en tærteform på ca. 24 cm i diameter.
Prik bunden med en gaffel.
Stil formen i køleskabet, mens ovnen forvarmer til 200°.
Forbag bunden i 15 min.
Sådan laver du fyldet
Smelt chokolade og smør over vandbad.
Pisk æg, fløde og flormelis let sammen i en skål.
Vend chokoladen hurtigt i æggemassen og hæld fyldet i tærtebunden.
Stil tærtebunden i ovnen igen og sluk for ovnen.
Lad massen sætte sig alene ved eftervarmen.
Tag tærten ud af ovnen, når fyldet føles fast efter ca. 30 min.
Lad tærten køle af og opbevar den i køleskabet indtil servering.
Pynt:
Drys tærten med kakao inden servering og læg orangebuer i kanten. Servér med flødeskum.
Prøv også: Chokolade- nøddekage