Opskrifter

Crema catalana

Lørdag, 23. oktober 2010af Redaktion
Lækker dessert fra Katalonien

(4 pers.)

3 dl piskefløde
40 g sukker
4 æggeblommer
Evt. lidt knust kardemomme
Sukker til karamellisering


Pisk halvdelen af sukkeret i æggene og den anden i fløden. Varm fløde-sukkerblandingen op til ca. 70°. Hæld massen i en tynd stråle op i ægge/sukkerblandingen. Varm massen op til 80°, tilsæt kardemomme, pisk grundigt og sigt massen. Kom den i skåle og bag dem i vandbad ved ca. 120°, til der er skind på overfladen - ca. 15 min. Stil koldt natten over og karamellisér med sukker. Serveres enten lune eller kolde. Hvis det er rigtigt, skal crema catalana laves med et særligt brændejern, der giver en røget smag. Men den er lidt mere bitter, end hvis man bruger en brænder, så det gør jeg. Kan også stilles kort under ovnens grill.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Creme Caramel med friske hasselnødder
Créme brûlée med æble og citronmelisse
Mousse au chocolat