Opskrifter

Et godt glas til desserten

Tirsdag, 28. juli 2009af Redaktion
Minikursus i dessertvine

I Roussillon i Sydfrankrig finder du nogle rigtig dejlige dessertvine. Der er faktisk vine til enhver dessert og enhver smag. Vi giver her et meget kort kursus:

Muscat de Rivesaltes er en sød frisk og ung vin lavet uden ilttilførsel (det giver søde vine).
Den passer godt til friske frugter, eksotiske frugter, alt hvad der virker sødt og syrligt på en gang.

Rivesaltes Ambré er ligeledes lavet på hvide druer, her er det fadlagringen, der giver farven, den har fået ilt ved lagring og har mere alkohol i næsen, passer godt til oste og desserter med nødder og mandler. (Minder lidt om sherry).

Rivesaltes Tuilé er fremstillet på røde druer (grenache) og har også fået ilt, hvilket giver den en smag, der passer til tørrede frugter, kakao og citrus.

Rivesaltes Grenat er langt mere sød og fyldig, fremstillet på røde druer og passer rigtig godt til desserter med røde bær.

Vinene må gerne være let kølede og serveres ved en temperatur på 14 grader.
For nærmeste forhandler henvises til : L'esprit du Vin.