Fransk julekrans
25 g gær
2 dl lun mælk
2 æg
2 tsk. salt
100 g sukker
100 g smeltet smør
Saft og revet skal af 1 usprøjtet appelsin
150 g blandet tørret frugt (rosiner, sukat, tranebær, appelsinskal efter smag og lyst)
Ca. 625 g mel
14-16 hele mandler
Æg til pensling
Drys:
Tesukker
Rør gær og mælk glat. Tilsæt æg, salt, sukker, smør og appelsinskal og -saft samt tørret frugt. Kom melet i, gem lidt til senere, og ælt dejen glat, men ikke for fast. Lad den hæve lunt tildækket i skålen 2 timer. Slå dejen igennem med en ske. Tegn en cirkel efter en middagstallerken på bagepapir. Vend papiret. Form den bløde dej til en krans efter den tegnede cirkel, og læg mandlerne på. Efterhæver 1 time på pladen. Pensl med æg, og drys sukker på. Bag kransen 20-25 min. ved 200° på nederste rille, til den er gylden. Spis kransen nybagt og lun.
Tip Kransen kan fryses og lunes i ovnen.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode med gærdej...
Kongeboller
Valnøddeboller