Opskrifter

Fyrstekage

Fredag, 27. juli 2012af Redaktion
En lækker kage til din fyrstelige familie

(Ca. 12 stk.)

Mørdej
175 g smør
1½ dl sukker
3 æggeblommer
3 spsk. mælk eller vand
6 dl hvedemel
1½ tsk. bage­pulver

Mandelmasse
150 g mandler
150 g melis
3 æggehvider
Ca. 2 spsk. hvidvin eller vand med lidt romessens

Æg til pensling

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Rør smør og sukker hvidt. Rør æggeblommerne og mælken i, sigt hvedemel og bagepulver i. Ælt dejen godt igennem og stil den koldt 1 time. Tryk w af dejen ud i bunden og op ad siderne af en springform. Mal mandlerne og bland dem med sukker og stiftpisket æggehvider og vin. Kom mandelmassen i formen. Rul resten af mørdejen ud til en 2-3 mm tyk plade. Skær 1½ cm brede strimler af dejen og læg dem i rudemønster på kagen. Pensl med sammenpisket æg og bag kagen ved 180° i ca. 40 min. Lad kagen stå lidt i formen, inden den afkøler på en rist.

Bageopskrift: Aase Dotterud


Find flere opskrifter her...
Chokoladekage med flødeost
Susannes landevejskage
Toscamazariner




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop