(10-12 pers.)
Det skal du bruge til hindbær-chokolade-islagkage:
4 æg
160 g sukker
60 g hvedemel
60 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
Hindbæris:
300 g hindbær
80 g sukker
11⁄2 pasteuriserede
æggehvider
21⁄2 dl piskefløde
Chokoladeis:
100 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
3 pasteuriserede
æggeblommer
2 spsk. sukker
50 g hakket, mørk chokolade
Spiselige stedmoderblomster
Sådan laver du hindbær-chokolade-islagkage
Smør en 24 cm springform og drys den med rasp.
Pisk æg og sukker luftigt og bland mel, kartoffelmel, bagepulver og kakao.
Vend melblandingen i æggesnapsen og hæld dejen i springformen.
Bag bunden ved 175° i 30 min., lad den køle helt af og del den i to bunde.
Hindbæris:
Blend hindbærrene med sukkeret og pisk hvide og fløde stift hver for sig.
Bland hindbærpuréen med flødeskummet og vend hviderne i.
Læg en lagkagebund i springformen, kom hindbærcremen herpå og læg den anden bund over.
Chokoladeis:
Smelt den hvide chokolade, lad den køle let og pisk fløden til skum.
Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret, rør dem i den smeltede chokolade og vend flødeskummet i.
Stil ¼ på køl og vend den mørke chokolade i resten.
Kom den store portion chokoladecreme i springformen og stil islagkagen i fryseren i mindst 3 timer.
Tag islagkagen ud af formen og smør resten af chokoladecremen jævnt ud over kagens sider.
Stil islagkagen tilbage i fryseren, til overfladen er frosset.
Tag isen ud 20 min. før servering og pynt med spiselige blomster.