Opskrifter

Hokkaidoruder

Mandag, 25. januar 2010af Redaktion
Kage i bradepande med hokkaido og appelsin

(Ca. 40 stk.)

150 g blødt smør
225 g sukker
4 æg
1 båd hokkaido med skal på ca. 300 g (225 g revet kød)
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
250 g mel
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron

Pynt
2 pk. friskost (400 g)
75 g flormelis
1-2 spsk. appelsinsaft
Strimlet appelsinskal


Læg bagepapir i en bradepande på ca. 20x30 cm. Rør smør og sukker godt og rør æggene i et ad gangen. Riv hokkaidoen mellemfint. Rør hokkaido og appelsinskal i dejen. Bland mel, bagepulver og natron og vend det i. Hæld dejen i bradepanden og bag kagen på midterrillen ved 175° ca. 40 min. Køl kagen af på rist.
Pynt: Rør friskost, flormelis og appelsinsaft sammen til en blød creme og bred den ud på kagen. Skær den i firkanter og pynt med appelsinskal.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Læs om hokkaido her.

BAGT HOKKAIDO

Bag hokkaidobåde ca. 30 min. i ovnen ved 200°.
Pensl med olie og krydr med salt og peber.
Smagen er lidt kastanjeagtig og har godt af citron- eller limesaft og /eller noget stærkt som hvidløg eller chili.
Spises som tilbehør til alt muligt

Prøv mere med hokkaido...
Hokkaidosuppe med krebs og chorizo
Grønsager med hokkaido-tahindip