Opskrifter

Honningkagemænd og -koner

Fredag, 17. december 2010af Kristina Marckmannfoto: Jette M. VesteragerMarckmannfoto: Jette M. Vesterager
Fine og dekorative honningkagemænd og -koner

Opskrift på honningkagemænd og -koner

150 g honning
150 g brun farin
125 g smør
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødte nelliker
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. hjortetaksalt
500 g hvedemel
2 æg
200 g mørk chokolade
1 dl flormelis
1 spsk. citronsaft
Frugtfarve

Se også: "Bonderøvens" kone laver honningkagemænd

Sådan laver du honningkagemænd og -koner

Smelt honning, farin og smør ved svag varme og lad det afkøle, til blandingen er lunken. Bland mel, krydderier og hjortetaksalt i en skål. Pisk æggene let sammen og rør dem i sukkeropløsningen, tilsæt melblandingen og rør dejen godt igennem. Lad dejen hvile i et par timer. Rul ud i ca. 1 cm tykkelse på et melet bord og udstik kagemænd og koner med en udstikker. Læg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem på næstøverste rille i ovnen ved 200° i 10 min, afkøl kagerne på en bagerist. Smelt chokoladen i vandbad, overtræk figurerne og lad chokoladen tørre. Rør flormelis med citronsaft og frugtfarve og dekorer figurerne.

Tip:

Rør glasuren sammen i en skål og fordel den i 4-5 1 liters fryseposer. Tilsæt et par dråber af forskellige frugtfarver til hver pose, luk poserne og ælt farven ind i glasuren. Poserne med et lille hul i gør det let for børnene at dekorere, og man undgår at have frugtfarve i hele køkkenet.

Find flere opskrifter her...
Små nissehuse
Hjerter på pind
Byg dit eget peberkagehus