(6 pers.)
Ingredienser til isbomber med karamelcreme
4 pasteuriserede æggeblommer
5 spsk. sukker
1 vaniljestang
3½ dl piskefløde
Karamelcreme
100 g flødechokolade
100 g sukker
3 dl piskefløde
Syltede brombær
250 g brombær
1 appelsin
80 g sukker
Evt. 1 stjerneanis
1 dl vand
Sådan gør du
Pisk æggeblommer med sukker og kornene fra vaniljestangen i ca. 8 min., til det er lysegult og tykt. Pisk fløden til skum og fold den i æggesnapsen og fyld det i små forkølede forme. Stil dem i fryseren natten over.
Karamelsauce: Smelt chokolade og sukker og kom fløden i. Kog op, til det ligner lys karamel, og afkøl, til det bliver tykt.
Syltede brombær: Kog sukker, stjerneanis og vand sammen, til det danner seje bobler. Pres appelsinen og kom saften i. Tag stjerneanissen op. Skyl brombærrene og lad dem koge med i 3 min. Tag brombærene op, og kog lagen ind, til den igen laver seje bobler. Hæld den over brombærrene og afkøl. Opbevares på køl. Server isen med karamelsaucen og brombær.
Flere opskrifter...
Tiramisu
Kage med trøffel og vaniljecreme
Se mange flere isdesserter her...
Flere isdesserter








Chokoladesorbet med brombær og nødder i honning
Dessert med masser af smagsindtryk
Se opskriften her






Chokoladeiscreme med ananascoulis
Dejlig chokoladedessert med et friskt strejf af ananas
Se opskriften her














Hyldebærsorbet
Sorbeten her er både dekorativ med sin intense, lilla farve, og så har den en helt enkel og klassisk smag af hyldebær
Se opskriften her








Figenis
Skøn figenis - kan serveres alene eller som tilbehør til pandekager
Se opskriften her


Solbærsorbet med hvid chokoladecreme
Super dessert - prøv den med et nip lakrids i
Se opskriften her

