Opskrifter

Kage med trøffel- og vaniljecreme

Fredag, 7. september 2012af Redaktion
Har du også lyst til at sætte tænderne i denne chokoladedrøm?

(Ca. 16 stk.)

Chokoladebund
2 æg
½ dl sukker
¾ dl hvedemel
2 spsk. majsstivelse
2 spsk. kakao
2 spsk. smeltet smør

Trøffelcreme
6 dl piskefløde
400 g mørk chokolade

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Vaniljecreme
1 vaniljestang
4 dl sødmælk
4 æggeblommer
½ dl sukker
1 spsk. majsstivelse
3 blade husblas
½ dl vand

Chokoladeglasur
200 g mørk chokolade
80 g smør

Pynt
Appelsinskiver
2 usprøjtede lime
2 spsk. limesaft
100 g hindbær

CHOKOLADE I MASSEVIS

På Familie Journal er vi vilde med chokolade! Vi har samlet en masse fristende chokoladekager og -desserter, der alle får tænderne til at løbe i vand

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland hvedemel, majsstivelse og kakao og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Kom det smeltede og afkølede smør i. Kom dejen i en smurt 22 cm springform. Bag kagen på nederste rille i ovnen ved 180° i ca. 10 min. Lad den køle af på en rist.

Creme: Læg husblassen i blød i lidt vand, mens du rører cremen.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i mælken sammen med æggeblommer, sukker og majsstivelse, pisk og varm op til en tyk creme, rør hele tiden i cremen og pas på, den ikke koger. Tag gryden af varmen.
Kog den ½ dl vand op og tag den af varmen, klem vandet ud af husblassen og rør den ud i det varme vand. Rør den smeltede husblas i cremen i en tynd stråle under omrøring. Stil cremen koldt.

Trøffelcreme: Bræk chokoladen i stykker og smelt den i 1 dl af fløden. Afkøl chokoladen, til den er fingervarm. Pisk resten af fløden halvstiv og vend den i chokoladen.
Fordel halvdelen af trøffelcremen på kagebunden. Kom resten af trøffelcremen i en sprøjtepose og sprøjt en ring rundt i kanten af kagen. Stil den koldt, til trøffelcremen er stivnet. Fordel vaniljecremen på kagen og stil den koldt, til den er stivnet.

Smør resten af trøffelcremen på kagen og stil den koldt.

Glasur: Smelt chokoladen og smørret ved svag varme. Rør glasuren glat og lad den afkøle lidt. Kom glasuren på toppen af kagen og fordel den ud mod kanten, så den løber ned ad siderne. Stil den koldt. Bland sukker og revet limeskal. Pynt kagen med appelsin- og limeskiver og hindbær, drys limesukkeret over.

Opskrift: Aase Dotterud


Find flere opskrifter her...
Toppe med trøffel
Chokoladedessert-kage
Chokoladekage med flødeost




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop