Opskrifter

Kakaomazarin med karamel-crunch

Onsdag, 31. januar 2018af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Her får du en lækker opskrift på kakaomazarin med karamel-crunch - perfekt til eftermiddagskaffen.

En herlig mazarin med kakao og karamel i én skøn forening. En dejlig kage, når der skal hygges med børn og børnebørn.

Opskrift på kakaomazarin med karamel-crunch

200 g sukker
150 g mel
25 g kakao
1½ tsk. bagepulver
1½ dl rapsolie
1 tsk. mandelessens
2 æg
1 dl kogende vand

Karamel-crunch

150 g sukker
150 g smør
½ dl piskefløde
1 spsk. honning
3 spsk. hvedemel
150 g saltede cashewnødder
50 g mørk chokolade

Sådan laver du kakaomazarin med karamel-crunch

Bland sukker, mel, kakao og bagepulver.

Rør æg, mandelessens og olie i.

Hæld det kogende vand i og pisk i 1 min.

Kom dejen i en bradepande på ca. 17 x 25 cm og bag kagen ved 160˚ varmluft i 25 min.

Kom sukker, smør, fløde, honning og hvedemel i en gryde og kog op under omrøring.

Kog karamellen i ca. 5 min.

Tag gryden af varmen og vend grofthakkede nødder i.

Fordel karamellen over kakaomazarinen og bag kagen i yderligere 10 min.

Smelt chokoladen over vandbad og dekorér kagen med chokoladen.