Opskrifter

Key Lime-tærte med marengslåg

Søndag, 16. februar 2020Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Key Lime-tærte er en klassiker, og marengslåg gør den kun endnu bedre. Det søde og det syrlige er en perfekt kombination. Her får du opskriften på den lækre Key Lime-tærte med marengslåg.

Ingredienser til Key Lime-tærte med marengslåg:

(6 personer)

Kiksebund:

  • 175 g Digestive-kiks
  • 85 g smør

Prøv også: Limemuffins

Limecreme:

  • 4 usprøjtede limefrugter
  • 4 æggeblommer
  • 1 dåse kondenseret mælk

Se også: Kage med lime og hindbær

Marengslåg:

  • 2 æggehvider
  • 1 knsp. salt
  • 60 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Lidt rød skovsyre (kan udelades)

Prøv også: Pannacotta med vanilje og lime

Fremgangsmåde:

Kiksebund: Blend eller knus kiksene fint. Rør dem med smeltet smør til en ensartet masse. Tryk kiksemassen godt ned i en smurt springform, Ø ca. 19 cm, både i bunden og op ad kanterne. Forbag kiksebunden i 10 minutter ved 175°. Lad bunden køle af, imens du laver fyldet.

Limecreme: Riv skallen af 2 limefrugter. Gem halvdelen til pynt, og brug den anden halvdel i cremen. Pres alle 4 limefrugter, og pisk alle ingredienserne til en ensartet creme. Hæld cremen på den let afkølede kagebund, og bag tærten i ca. 20 minutter ved 160°. Cremen skal have sat sig og give efter ved et let tryk.

Se også: Nektarin- og hindbærtærte med lime

Marengslåg: Rør æggehviderne med salt. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, og pisk i ca. 10 minutter, til det bliver en sej marengsmasse. Vend vaniljesukker i, og pisk igen. Fyld marengsen i en sprøjtepose, gerne med stjernetylle. Klip et hul på ca. 1 cm, og sæt små toppe over hele overfladen. Drys med revet limeskal. Bag tærten færdig øverst i ovnen ved 170° i 10-15 minutter, til marengesen er flot gylden. Pynt evt. kagen med rød skovsyre ved servering.

Vil du gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du bare smøre marengsmassen jævnt ud oven på cremen i stedet for at sætte den i små toppe.

Prøv også: Lime-o-nade