Opskrifter

Lakridskage med appelsin

Torsdag, 4. august 2011af Redaktion
Let og krydret kage med appelsin og lakrids

Kagen kan også bages i en sandkageform, så er bagetiden ca. 10 min. længere.
Lakridspulver findes i delikatesseforretninger og specialbutikker. Det kan også købes på nettet.

4 æg
200 g sukker
1 usprøjtet appelsin
150 g smør
3 tsk. rå lakridspulver
200 g mel
1 tsk. bagepulver

Pisk æg og sukker lyst og skummende. Riv skallen af appelsinen og pres saften. Smelt smørret. Bland lakridspulver, mel og bagepulver. Vend appelsinskal og saft, smør og melblanding i æggene.
Hæld dejen i en smurt randfrom på ca. 1½ l. Sæt kagen i ovnen på nederste rille og bag den ca. 50 min. ved 175°. Lad kagen køle lidt i formen, inden den vendes ud.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

DEKORATIVE KAGER

Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop

Find flere opskrifter her...
Sprød citrontærte
Chokolade-courgettekage
Kaneltærter med citruscreme

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop