Opskrifter

Lakridskage med muscovado

Fredag, 29. august 2008af Redaktion
Det mørke muscovadosukker har en let karamel- og lakridsagtig smag, som udnyttes i denne lakridskage. Lakridspulver kan købes specialforretninger og

Det mørke muscovadosukker har en let karamel- og lakridsagtig smag, som udnyttes i denne lakridskage. Lakridspulver kan købes specialforretninger og på mange apoteker.

200 g blødt smør
100 g hvidt sukker
100 g mørkt muscovadosukker
2 spsk. lakridspulver
3 æg
½ dl kaffe
200 g mel
1 tsk. bagepulver


Rør smør, de to slags sukker og lakridspulver godt og rør æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med kaffen. Kom dejen i en smurt form på 1-1½ l. Sæt kagen nederst i en 160° varm ovn og bag den ca. 50 min.

Tip:
På grund af det mørke lakridspulver, muscovadosukker og kaffe skal kagen kun bages ved 160°, ellers bliver den for mørk. Hvis lakridspulveret har hårde klumper, skal de stødes i morter, blendes eller gnides gennem sigte. Muscovadosukker kan ligesom farin blive hårdt i posen. Kom sukkeret i et syltetøjsglas og skru låget på. Sæt det i køleskab, så dannes der ingen klumper. Små klumper kan knuses i morter.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen